מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

מאמרים מקצועיים

»

שימור יין




שימור יין


 

יין הוא מוצר רגיש מאוד לכן יש להתייחס אליו בהתאם. אורך חיי מדף של יינות קצרים מאוד אם הם לא מאוכסנים כראוי. אחוזי האלכוהול ביין נמוכים בהרבה ממשקאות אלכוהלים כמו וודקה, וויסקי, קוניאק וכו'. במשקאות אלו אחוז האלכוהול הוא בממוצע של 40% ואילו ביין בין 10-15%, לכן היין דורש איכסון שונה. אנשים בטוחים שיין אפשר לאכסן בכל ארון או בכל ממ"ד או סתם במקרר הביתי והאמת שזה ממש לא נכון. יין רגיש לטמפ' גבוהות וגם נמוכות מדי. אם תאכסנו יין במקום חנוק ולח, היין יספוג ריחות טחביים, מעובשים ואז טעמיו יתקלקלו וזה יורגש בפתיחתו. במקומות חמים מדי, היין מתחמצן מהר והחמיצות משתלטת על טעמיו ולא נעים לשתותו.

המקומות הטובים ביותר לשימור יין זה מקרר יין או מרתף מקצועי שם הטמפ' מווסתות. בין 10-14 מעלות סלציוס אלה טמפ' אופטימליות לשמירותו של היין ולהתפתחותו בהמשך.
תנודות קיצוניות של טמפ' בהחלט לא תורמות לאופיו של היין. ברגע שהטמפ' קיצוניות מדי, הן גורמות ליין להתרחב ולהתכווץ, דבר הגורם ליין להתעייף ולאבד את תכונותיו. מכאן שאם ברצונכם לשמר יין בצורה הטובה ביותר ולאורך זמן, רכשו מקרר יין שיתאים לצרכים שלכם. ישנם סוגים רבים של מקררי יין. הם שונים בגודלם, צורתם והחומר ממנו הם עשויים, אך זאת נשאיר לכתבה אחרת.