מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

סוגי יין ואלכוהול

»

רום




רום


הרום נחשב כמשקה של ימאים(פיראטים), חומר הגלם לייצור רום הוא:קני סוכר, הסוכר מותסס לקבלת אלכוהול ולאחר מכן מזוקק לעלות את אחוז האלכוהול.חלק מסוגי הרום מתיישנים בחביות עץ על מנת לקבל טעם וצבע לאחר מכן מוספים מים לדלל את האלכוהול ומבקבקים.

רום לבן

רום לבן מקורו בעיקר באזור האיים הקריביים, רוב הרומים הלבנים עוברים זיקוק רציף וחלקם מתיישנים שנה בחביות, על מנת לקבל בוקה מהחבית ואחר"כ מסננים את צבעם.

 

רום זהוב

רום זהוב עובר תהליך זיקוק רציף ואחר"כ מתיישן בחביות בממוצע שנתיים, את צבעו הזהוב מקבל מחבית האלון.

 

 

רום כהה

רום כהה עובר תהליך זיקוק דודי בעל גוף כבד, הרום מתיישן מינמום חמש שנים בחביות עץ אלון דבר הנותן לו צבע כהה מאוד וטעמים עשירים.