קוקטייל מדליק שמחמם את הלב
החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן עבורי להמציא קוקטייל אלכוהולי חם וטעיםםםם.
כשקר בחוץ, אנחנו מנסים לחמם את הגוף בכל דרך אפשרית ואחת הדרכים היא לשתות יותר משקאות חמים כמו קפה, תה, שוקו או סחלב חם.
בהתחלה, כשאנו שותים אלכוהול, נוצרת אשליה שטמפרטורת הגוף עולה, אבל, בניגוד למה שחושבים, אלכוהול לא מחמם את הגוף, אלא רק מרחיב את כלי הדם ובסופו של דבר, אנו מאבדים חום גוף.
קוקטייל חם על בסיס קפה, תה או יין חם, דווקא כן מחממים את הגוף ועם השנים, הומצאו לא מעט קוקטיילים אלכוהוליים חמים ברחבי העולם כמו הסנגרייה בגרסה החמה, הסיידר האלכוהולי החם והמשקאות החמים על בסיס קפה (שנקראים בעולם הוט שוט, במידה והם יוצאים חמים ובכוס שוט קטנה).
ואכן, הקוקטייל המיוחד שלי מבוסס על רעיון של קוקטייל הוט שוט חם וכחובב קפה אספרסו מושבע, החלטתי כי הבסיס חייב להיות קפה אספרסו איטלקי איכותי. חשוב לציין שאני מאוד אוהב את איטליה ובפרט את המוצרים שהיא מייצרת - מוצרים ברמת פרמיום, יינות משובחים, ליקרים ואף קפה.
אז שיחקתי ובדקתי בסיסים שונים של אלכוהול והמשקה שקסם לי מכל הוא הסמבוקה, שהוא משקה אלכוהולי איטלקי על בסיס אניס, שרמת הסוכר בו גבוהה מאוד ולכן פעמים רבות רשום על תווית הבקבוק, "ליקר". בין כל סוגי הסמבוקות (סמבוקה לבנה, סמבוקה שחורה, סמבוקה על בסיס תמצית קפה) בחרתי להשתמש בסמבוקה לבנה (מחברת מולינארי) וזה מה שיצא - קוקטייל מדהים ואיכותי.
שם הקוקטייל: איטליאן קופי – Italian Coffee
המרכיבים:
20 מ"ל סמבוקה לבנה
10 מ"ל מונין ווניל
40 מ"ל קפה אספרסו
חלב שקדים
אופן ההכנה:
מוזגים לכוס אספרסו מזכוכית ארוכה (תכולה של 60-80 מ"ל) את הסמבוקה ואת מונין הווניל.
מוסיפים את האספרסו החם ומערבבים את המרכיבים באמצעות כפית קטנה (מטרת הערבוב היא למנוע הצטברות של גושים בכוס).
מרתיחים חלב שקדים ומוסיפים מעט חלב שקדים ואת קצף החלב על האספרסו.
קישוט: כוכב אניס על קצף החלב (כמו בתמונה)