ערב גבינות ויין
תרבויות שונות בעולם ובעיקר באירופה, אין ארוחה ללא יין. יין משתלב מצוין עם אוכל ואף מעשיר את טעמיו.
הדבר החשוב ביותר הוא לנסות למצוא איזון בין היין לאוכל, להתחשב ברוטב שמלווה את האוכל ולא לשלב מאכלים מרים, חמוצים או חריפים עם יין.
להלן כמה המלצות לשילוב מנצח של גבינות עם יין:
- גבינות קשות ישתלבו עם יין אדום קברנה סוביניון או עם יין מזן הסנג'ובזה.
- גבינות רכות כמו ברי וקממבר משתלבות מצוין עם יינות לבנים ארומאטיים עם חומציות גבוהה.
- גבינות כחולות וחריפות כמו רוקפור או קממבר הולכות מצוין עם יינות אדומים כבדים ועם יינות קינוח מתוקים.
בכל מקרה, הכי חשוב לזכור כי מומלץ להתמקד במספר מצומצם של גבינות איכותיות ואליהן להתאים יין אחד באיכות טובה.
חג שבועות שמח