מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

סוגי יין ואלכוהול




משקאות אניס


משקאות אפריטיף מבוססי אניס - משקאות האניס מבוססים על גרגרי צמח האניס וצמחים דומים לו כמו: שומר, כוכב אניס וליקריץ. משקאות אלה יבשים מאוד ואין בהם כמעט סוכר, דבר התורם מאוד לפתיחת התיאבון. כשמוסיפים להם מים או קרח, הם משנים את צבעם לעכור, עקב שמנים ארומתיים שמתמוססים באלכוהול, אך לא במים וקיימים באניס לסוגיו. יש לקוחות הנוהגים לשתות משקאות אלו "נקי", בכוס שוט ...


משקאות מרירים


משקאות מסוג ביטר (Bitter) אלו משקאות אלכוהוליים מרירים, אשר מתובלים בעשבי תיבול. רוב משקאות אלו התחילו כתרופות והפכו למשקה לכל דבר. במשקאות תערובות של עשבים בעלי סגולות רפואיות המרגיעים את מערכת העיכול.  
קמפרי
הקמפרי הוא משקה אלכוהולי השייך למשפחת המרירים. המשקה על בסיס אלכוהול נייטרלי של 28%, בתרכובת תערובת של שורשים, צמחים ופירות אקזוטיים. חלק מהצמחים הינם מרים מאוד הנותנים את המרירות למשקה. טעמו מריר ...


ורמוט


הורמוט החל בכלל כטעות. קיסרי האימפריה הרומית אהבו לשתות יין כחלק מפולחן האלים, עד לשכרון חושים. הקיסר קליגולה שמר את היין בכדי חרס, אולם הוא החמיץ ואיבד מטעמו. כדי להציל את היין, המתיקו אותו בדבש והחמיצות נעלמה. כך נוצר הוורמוט הראשון. מאוחר יותר המתיקו אותו במי סוכר וכיום בתירוש ענבים. הרופא המפורסם היפוקרטס אהב להוסיף לענה ליין ולכן קראו ליין ...


טקילה


טֶקילה (Tequila) משקה המזוקק מצמח האגבה הכחולה (צמח הגדל במקסיקו ושייך למשפחת הנרקיסים) .טקילה חייבת לעמוד על פי תקנים של מועצת הטקילה המקסיקנית , כדי שהמשקה יורשה להיקרא טקילה עליו להיות מיוצר במקסיקו ממחוז פדראלי שנקרא חליסקו שבירתו נקראת גוואדה לה חרה. לפי התקנים טקילה אמיתית מיוצרת ממינימום 51% צמח אגבה כחולה וחוזק אלכוהולי הנע בין 35-49% אלכוהול.
בלנקו
טקילה שקופה אשר לא ...


וודקה


משקה אלכוהולי לבן וחזק המגיע במקורו ממזרח אירופה. בעבר חומר הגלם ליצור וודקה היה תפוחי אדמה. היום משתמשים ברוב המקרים בדגנים איכותיים כמו: חיטה,שעורה ושיפון.
הוודקה הינו משקה ספירטי ושקוף המגיע באחוז אלכוהול ממוצע של 40-50%. בניגוד למשקאות חריפים אחרים, הוודקה הקלאסית היא ללא טעמים וריחות נלווים, חוץ מוודקות המטובלות בפירות או צמחים. ישנם יצרנים הנוהגים לקטלג את הוודקות לפי קטגוריות ולהצהיר ...


ברנדי-קוניאק


הברנדי בא מהשפה ההולנדית brandewijn .פירוש המילה "ייש" יין שרף, יין שעובר תהליך זיקוק. היין עובר תהליך תסיסה ולאחר מכן זיקוק. לפני שהמשקה מתיישן בחביות הוא נקרא בצרפתית " או דה וי", מי חיים. אח"כ מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי למינימום 3 שנים. ברנדי וקוניאק הם מאותה משפחה, ההבדל היחידי שקוניאק חייב להיות מיוצר רק בצרפת בחבל קוניאק. על תווית הברנדי ...


וויסקי


בשפה הגאלית נקרא: "אוסקו ווחה" הפך לוויסקין ובסוף לוויסקי המוכר כיום, פירוש למילה "מי חיים". הוויסקי יוצר לראשונה ע"י נזירים באירלנד ואז עבר לסקוטלנד, הנחשבת כיום למעצמת וויסקי מס' אחד בעולם. וויסקי מיוצר מדגנים שונים העוברים הנבטה,(ליתות), תסיסה, זיקוק והתיישנות בחביות עץ. את הוויסקי מחלקים לשתי קטגוריות: מאלט ובלנדד, מאלט וויסקי מיוצר רק משעורה ובלנדד מעירבוב של דגנים שונים.
מאלט
מאלט וויסקי ...


רום


הרום נחשב כמשקה של ימאים(פיראטים), חומר הגלם לייצור רום הוא:קני סוכר, הסוכר מותסס לקבלת אלכוהול ולאחר מכן מזוקק לעלות את אחוז האלכוהול.חלק מסוגי הרום מתיישנים בחביות עץ על מנת לקבל טעם וצבע לאחר מכן מוספים מים לדלל את האלכוהול ומבקבקים.
רום לבן
רום לבן מקורו בעיקר באזור האיים הקריביים, רוב הרומים הלבנים עוברים זיקוק רציף וחלקם מתיישנים שנה בחביות, על מנת לקבל בוקה ...


ג'ין


הג'ין יוצר לראשונה בהולנד כתרופה לאבנים בכליות והפך למשקה לכל דבר. בהולנדית נקרא "חנייבר" ,האנגלים הפכו את שמו ל"ג'ניבר" ובהמשך הפך לגיין המוקר כיום. משקה המותסס ומזוקק מדגנים ומתובל במספר צמחים בניהם: פטל ערער, כוסברה, צמח אנג'ליקה, קליפות תפוז, קליפות לימון, לקריש וקינמון, אחוז האלכוהול במשקה 40%-47%.
יונג ג'ניבר
יונג ג'ניבר פירושו ג'ין צעיר בשונה מאחיו המבוגר אודה ג'ניבר מזוקק פעם אחת ...


ליקרים


ליקר מוגדר כמשקה מתוק וחזק, המשקה חייב להכיל מינמום 10% סוכר, כמות הסוכר משתנה בין ליקר וליקר כך גם החוזק האלכוהולי הנע בין 15%-55%. הליקרים הומצאו ע"י ניזרים הניסו לשמר צמחי מרפא בעזרת אלכוהול.השם ליקר בא מהשפה הלטינית פירושו מתמוסס, אותם חומרים המושרים בליקר המתמוססים במשקה.
דרמבוי
דרמבוי הינו הליקר העתיק ביותר בעולם על בסיס וויסקי. הליקר על בסיס מספר סוגי מאלט ...


יינות


יין, כידוע לכולנו, הוא משקה חריף המיוצר בדרך כלל מענבים. הוא נוצר בעת תסיסה אלכוהולית של תירוש והסוכר עובר תהליך של המרה מטבולית ע"י שמרים לאלכוהול.  ליין יש תפקיד חשוב באירועים חברתיים ובאירועיים דתיים, עוד מימי התנ"ך.  כיום יש התעוררות רבה בתעשיית היין המקומית ועקב יבוא רב של יינות, הקהל צמא לידע בנושא היין והאלכוהול. 
סוגי יינות:
יינות מזנים לבנים שרדונה, סובניון בלנק, אמרלד ריזלינג, ...