מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

מאמרים מקצועיים

»

סדנת יין קולינרית




סדנת יין קולינרית


מתוקל'ה בסדנת יין קולינרית ראשונה מסוגה

בכירי התקשורת החרדית השתתפו בסדנת יין קולינרית שהועברה ע"י מוטי קלמוביץ, מומחה ליין ואלכוהול שבפעם הראשונה בחייו לא נגע ביין של המוזמנים ♦ מציאת האיזון בין היין לאוכל: כמו שהמטבח הפך מתוחכם יותר כך גם שילוב היין למנה ♦ ויש גם טיפים (הילה פלאח ג' תשרי התשע"ו 16:57 16.09.2015)

 

בערב ראש השנה, שניה לפני פרוס החג, נערכה סדנת יין קולינרית ראשונה מסוגה בציבור החרדי בחדר ה- VIP של פיצהל'ה – מתוקלה בני ברק. מדובר בסדנה ראשונה מבין שלל סדנאות קולינריות חדשניות שיתקיימו בחדר ה- VIP של פיצהלה. לרגל השקת הסדנאות הוזמנו לקוחות קבועים של פיצהל'ה וביניהם בכירים מאנשי התקשורת החרדית שהתענגו על ידע מקצועי, טעימות ממטבח השף ויין איכותי כשר למהדרין.

את הסדנא העביר מוטי קלמוביץ, מומחה ליין ואלכוהול. קלמוביץ, שבפעם הראשונה בחייו לא נגע ביין של המוזמנים, אלא נעזר במשגיח שמזג יין לכל הנוכחים, שם דגש בסדנה על מציאת האיזון בין היין לאוכל – מנת אוכל קלה לא תשתלב עם יין אגרסיבי ולהפך. יין לבן הולך עם דגים ואדום עם בשרים, אך כיום הדברים השתנו כפי שהמטבח הפך מתוחכם יותר כך גם שילוב היין למנה.

בתרבויות שונות בעולם בעיקר באירופה אין ארוחה ללא יין, הצרפתים והאיטלקים לא מפספסים שום הזדמנות לשלב יין בסעודה אפילו בארוחת צהריים סטנדרטית, דבר שאינו מקובל אצלנו. יין משתלב מצוין עם אוכל ואף מעשיר את טעמיו. הגיע הזמן שגם אנחנו הישראלים נשלב יין בכל הזדמנות ולא רק בקידוש. לאלה שטוענים שאינם אוהבים יין אני אומר "עוד לא טעמתם את היין הנכון" , יש לנו בארצנו הקטנטונת למעלה מ 350 יקבים, משמע לא מעט סוגי יין ולא מעט טעמים, אין סיכוי שמכל השפע הזה לא תתחברו אפילו ליין אחד.

טיפים לשילוב נכון של יין

צריך סבלנות ובסוף תמצאו, יש כאלה שכבר בטעימות הראשונות מוצאים את היין שפוגע לטעמם ואחרים לוקח להם זמן ממושך יותר. כאשר אתם מעוניינים לשלב יין עם מנות החג צריך לחשוב מראש מה אתם מתכוונים לבשל ובהתאם לכך להתאים את היין, אם אינכם יודעים איך לשלב יין לאכול להלן מספר טיפים לכבוד חגי תשרי: 

  1. יינות לבנים קלים משתלבים עם מנות פתיחה, כל עוד הם יינות יבשים. המנות המתאימות הן: פשטידות, קישים, סלטים שאינם חמוצים מידי ועוד.
  2. דגים קרים, מאפים, סושי וירקות שונים ישתלבו עם יינות כמו שרדונה פירותי, גוורצטרימנר וכדומה. שרדונה עשיר בטעמיו וישתלב גם עם פסטה ברוטב פטריות ושמנת, פסטה ברוטב שמן זית ולימון בשל חמיצותה תשלב יותר עם סובניון בלאן.
  3. יינות לבנים שהתיישנו מספר חודשים בחביות בעלי גוף בינוני ישתלבו עם דגים, מנות עוף, טונה וכדומה.
  4. יינות אדומים קלים כמו מרלו ופטיט סירה יכולים להשתלב עם עוף, סלטים, כבדים, ספגטי או לזניה ברוטב עגבניות.
  5. יינות אדומים אגרסיביים מיושנים כמו: קברנה סובניון, פינוט'ז, מלבק ושיראז משתלבים עם מנות בשר אדום.
  6. יינות מתוקים ושמפניה יתאימו למנות קינוח ופירות.

הטיפ הטוב ביותר של קלמוביץ הוא שבכל טעימה של האוכל לאחר לגימה של היין בפה תהיה הרמוניה מאוזנת ולא טעמים אגרסיבים, עפיצים או מרירים ולא משתלבים. "עם הזמן החך שלכם ילמד לשלב יין עם אוכל בצורה טובה יותר וכך רק תרוויחו מחוויה מענגת שתציף אתכם בחיוך" כך אומר קלמוביץ כשהוא מחייך מאוזן לאוזן לאחר סדנת היין בחדר ה-VIP של פיצה'לה.