משקאות מרירים
משקאות מסוג ביטר (Bitter) אלו משקאות אלכוהוליים מרירים, אשר מתובלים בעשבי תיבול. רוב משקאות אלו התחילו כתרופות והפכו למשקה לכל דבר. במשקאות תערובות של עשבים בעלי סגולות רפואיות המרגיעים את מערכת העיכול.
קמפרי
הקמפרי הוא משקה אלכוהולי השייך למשפחת המרירים. המשקה על בסיס אלכוהול נייטרלי של 28%, בתרכובת תערובת של שורשים, צמחים ופירות אקזוטיים. חלק מהצמחים הינם מרים מאוד הנותנים את המרירות למשקה. טעמו מריר עם שילוב מתיקות עדינה. צבעו של המשקה מגיע מקליפות רימונים וצבע מאכל אדום. משקה זה מוגדר כאפרטיף, המגרה את מיצי הקיבה ופותח את התאבון. רבים נוהגים לשתות את הקמפרי נקי עם פלח תפוז או עם תוספת סודה. לאלה המחפשים מרירות עדינה, יש אפשרות להוסיף מיץ תפוזים או אשכוליות.
דובונה
משקה אלכוהולי מריר המבוסס על יין וצמח הכינין. הסיפור מספר כי בשנות ה- 40 של המאה ה-19, תקפה מחלת המלרייה את החיילים הצרפתים ששירתו במדינות אפריקה. הממשלה הצרפתית ביקשה מן העוסקים ברוקחות, ליצור משקה אשר יכיל כינין (תרופה למחלת המלרייה אז) על מנת שיקל על סבלם של החיילים החולים במחלה. ג'וסף דובונה נענה לאתגר והחל ליצור משקה במרתפו הביתי. הוא היה כל כך נחוש במלאכה שלא שם לב שהזניח את אישתו וחתולו השחור והאהוב. כאשר עלה לומר לאישתו כי סיים את תהליך היצור, גילה שאשתו עזבה אותו עם חתולם האהוב. בשל צערו על אובדן החתול הטביע את חותמו על התווית המוכרת עד היום. דובונה מוגדר כאפרטיף, אך אינו וורמוט כיוון שאינו מכיל צמח לענה. משקה זה התפרסם בקרב החיילים שהתאהבו בטעמיו וכך התגלגל הלאה. מקובל לשתות דובונה נקי או עם תוספות של משקאות קלים ומוגזים. יש שתי גרסאות: אחת מוכרת מאוד - על בסיס יין אדום והשניה פחות מוכרת - על בסיס יין לבן.
צינאר
אפרטיף מריר המופק מ- 13 עשבי תיבול שהדומיננטי ביניהם הינו צמח הארטישוק ומכאן שמו באיטלקית (צינאר). אפרטיף איטלקי זה שייך כיום לחברת קמפרי.
פרנה ברנקה
דג'סטיף איטלקי מר מאוד, טעמו תרופתי ומכיל 27 צמחים ושורשים שונים ביניהם: אלוורה, מור, כינין וזעפרן. שאר המרכיבים אינם ידועים וסודם שמור ע"י משפחת ברנקה. מעניין לדעת שמשקה זה אינו נצרך בכמיות רבות באיטליה אלא דווקא במדינות אחרות, בעיקר בארגנטינה, שם שותים את פרנה ברנקה עם תוספת קולה.
אונדרברג
משקה דג'סטיף גרמני מריר המכיל 43 עשבי תיבול מ- 43 מדינות שונות בעולם. משקה זה מצויין למערכת העיכול ומרגיע את מיצי הכיבה. הבקבוק מעוצב בצורה ייחודית של בקבוקון קטן העטוף באריזת עיתון. מקובל לשתות אונדרברג נקי או עם תוספות.
אוניקום צוואק
אוניקום צוואק הינו משקה המיוצר בהונגריה, בעל מתכון מקורי של 200 שנה. המשקה מכיל 40 סוגי עשבים שונים וטעמו מריר מאוד. משקה זה מיוצר על ידי חברת צוואק ומקובל לשתות אותו גם כאפרטיף וגם כדזסטיף.
ייגרמייסטר
ליקר גרמני בעל 35% אלכוהול. במשקה זה 56 עשבים, צמחים ופירות שאת סודם יודעים רק אותם נזירים קתוליים המייצרים משקה זה. המשקה נחשב כדג'סטיף המקובל לשתות אותו בסוף הארוחה, המקל על מערכת העיכול. בעבר המשקה החל כתרופה לכאבי בטן בתקופת מלחמת העולם השנייה, אך במשך הזמן הפך הייגרמייסטר למשקה לכל דבר. משקה זה מיוצר משנת 1935 ואינו כשר. סיפורים רבים רצים בנושא הכשרות: חלק טוענים כי מכיל שומן חזיר, דבר שאינו הוכח. דבר נוסף שנאמר הוא שאינו יכול להיות כשר כיוון שנזירים גויים מיצרים אותו ובנוסף על תווית המשקה סמל צלב שבטוח נוגד את היהדות. בארץ, הפך הייגרמייסטר פופולרי מאוד. רבים שותים אותו בטמפ' קרה בשייסרים או עם רד בול ותוספות אחרות.
רמזוטי
רמזוטי הינו דג'סטיף איטלקי מתוק המכיל 33 עשבים וצמחי מרפא. משקה זה החל כתרופה, שמטרתה לחזק את הגוף ולהרגיע את מערכת העיכול. המשקה יוצר לראשונה בשנת 1815 על ידי רוקח מקומי בשם אאוסנו רמזוטי. מקובל לשתות משקה זה נקי על קרח או עם תוספות של שתיה קלה.
פונט אה מס
פונט אה מס הוא ורמוט איטלקי המשולב מורמוט אדום ומשקה מריר. הוא עשוי מבסיס של יינות איטלקיים ועשבים כמו: לענה, אורגנו, ציפורן ואגוז מוסקט. משקה זה מתיישן חצי שנה בחביות עץ אלון ומקובל לשתות אותו כאפריטיף.