מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

סוגי יין ואלכוהול

»

ליקרים




ליקרים


ליקר מוגדר כמשקה מתוק וחזק, המשקה חייב להכיל מינמום 10% סוכר, כמות הסוכר משתנה בין ליקר וליקר כך גם החוזק האלכוהולי הנע בין 15%-55%. הליקרים הומצאו ע"י ניזרים הניסו לשמר צמחי מרפא בעזרת אלכוהול.השם ליקר בא מהשפה הלטינית פירושו מתמוסס, אותם חומרים המושרים בליקר המתמוססים במשקה.

דרמבוי

דרמבוי הינו הליקר העתיק ביותר בעולם על בסיס וויסקי. הליקר על בסיס מספר סוגי מאלט וויסקי, עשבי תיבול ודבש. הדרמבוי מיוצר בסקוטלנד באי סקיי, חוזק כהלי 40%.

 

 גרנד מרנייה

גרנד מרנייה הינו ליקר תפוזים על בסיס קוניאק ותפוזים מרירים, הליקר יוצר לראשונה בשנת 1880 מיוצר בצרפת, 40% אלכוהול.

 

 קלואה

קלואה הינו ליקר קפה המיוצר במקסיקו על בסיס אלכוהול ופולי קפה ערביקה, הליקר עשוי בהשרייה של פולי קפה סופר איכותיים מתת זן עריבקה הנקראים בלו מאונטן מג'מייקה. 40% אחוז אלכוהול. מוצר זה מצויין לשילוב בקוקטיילים ועוגות.

 

 שרידנס

שרידנס הוא ליקר על בסיס וויסקי אירי, שמנת ושוקולד. הליקר חצוי לשתיים, צד אחד מכיל וויסקי, שוקולד וקפה חוזקו 19.5% אלכוהול והחלק השני בטעם וניל, שמנת ושוקולד לבן 17% אלכוהול. המשקל הסגולי שונה בין הנוזל בכל צד ולכן בזמן המזיגה נוצר פוס קפה(הצפת הנוזל בשכבות).

 

 בנדקטין

בנדקטין הוא ליקר אשר מיוצר עד היום בנוסחה סודית ע"י נזירים בנדקטינים. ליקר זה נחשב העתיק ביותר בעולם, הליקר על בסיס אלכוהול נייטראלי ומושרים בו 27 צמחים ועשבים סודיים המגיעים מארבע קצוות עולם. חוזק כהלי 40% מיוצר בנורמנדי בצרפת.

 

 בייליס

בייליס הינו ליקר אייריש קרים, הליקר על בסיס וויסקי אירי שמנת ושוקולד ומהווה את המותג אייריש קרים המפורסם בעולם. חוזקו הכהלי 17% והוא מיוצר באירלנד.

 

 מידורי

מידורי הינו ליקר על בסיס אלכוהול נייטרלי ומלון, הליקר יוצר בראשונה ביפן בשנת 1964 ומאז עבר מספר שיפורים. כיום מיוצר בצרפת וחוזקו הכהלי 20%

 

 פרנג'ליקו

ליקר זה מיוצר באיטליה על בסיס אגוזים וליקר קרמל. הבקבוק עשוי בצורת נזיר כאיזכור של הנזיר פרנג'ליקו שחי במאה ה 17 בסין. החברה טוענת כי הליקר מכיל גם פירות יער ככקישור לסיפור הנזיר שליקט פירות יער על גדות הנהר, 24% אלכוהול.

 

 קוואנטרו

ליקר קוואנטרו הוא ליקר תפוזים משובח המיוצר מהשרייה של קליפות תפוזים איכותיים, הליקר 40% אלכוהול ומיוצר בעמק הלואר בצרפת.