מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

סוגי יין ואלכוהול

»

יינות




יינות


יין, כידוע לכולנו, הוא משקה חריף המיוצר בדרך כלל מענבים. הוא נוצר בעת תסיסה אלכוהולית של תירוש והסוכר עובר תהליך של המרה מטבולית ע"י שמרים לאלכוהול.  ליין יש תפקיד חשוב באירועים חברתיים ובאירועיים דתיים, עוד מימי התנ"ך. 
כיום יש התעוררות רבה בתעשיית היין המקומית ועקב יבוא רב של יינות, הקהל צמא לידע בנושא היין והאלכוהול. 

סוגי יינות:

יינות מזנים לבנים
שרדונה, סובניון בלנק, אמרלד ריזלינג, יהונסברג ריזלינג, סמיון, פרנץ קולמברד, גוורצטרמינר, מוסקט אלכסנדרוני, פינו גריג'יו, ויונייה.

יינות מזנים אדומים
קברנה סובניון, מרלו, קברנה פרנק, שירז, פטיט סירה, סירה, סנג'ובז'ה, זינפנדל, פינו נואר, פינוט'ז, מורברדר.

יינות זניים
ינות המיוצרים ממינמום 85% מאותו זן ענבים לפעמים אף 100%.במידה ויין עומד תחת אחוזים אלה, נרשם שם הזן על התווית הקדמית.

יינות ג'נריים (רב זניים)
יינות בהם אין זן דומננטי אחד, אלא עירבוב של כמה זנים ואז אין מציינים את הזנים על התווית הקדמית אלא בתווית האחורית ובדר"כ נרשמים אחוזים של כל זן וזן בתערובת היין.

המלצות לשילוב יין ואוכל

  • יינות לבנים יבשים משתלבים טוב עם דגים, פשטידות, קישים וסלטים. השרדונה הינו יין פירותי ועשיר שישתלב עם דגים ברוטב חמאה, פשטידות עם פטריות ופסטה ברוטב שמנת פטריות. גוורטרמינר, למשל, שהיא גירסת החצי יבש, תשתלב מצויין עם סושי, פירות ים וכמובן מנות נוספות. שרדונה או סובניון בלאן ישתלבו מצויין גם עם עוף (תלוי ברוטב).
  • יינות רוזה ישתלבו בפיקניק קליל עם נקניקים ובשרים קרים ולפעמים אף עם פירות ים ומאכלי ים.
  • יינות אדומים יבשים כמו קברנה סובניון כבד, ישתלבו עם מנות של קדרות, סינטה, אנטריקוט, אווז צלוי פסטה ברוטב עגבניות וכו'.
  • מרלו עדין ישתלב עם עוף, כבד אווז, ריזוטו פטריות יער, כבש, גבינות קשות בשלות.
  • פינו נואר מתאים לסינטה, שלו בתנור וכו'.
  • יינות מתוקים (קינוח) ישתלבו עם פירות, מנות קינוח ומתוקים אחרים. יינות קינוח במקרים רבים ישתלבו עם גבינות כחולות, כגון רוקפור וכו'
  • שמפניה יבשה תשתלב עם כבד אווז, קוויאר, פירות ים, סלומון מעושן וכו'. השמפניות המתוקות ילוו קינוחים ופירות.