מוטי קלמוביץ
motikalmovitch@gmail.com

סוגי יין ואלכוהול

»

טקילה




טקילה


טֶקילה (Tequila) משקה המזוקק מצמח האגבה הכחולה (צמח הגדל במקסיקו ושייך למשפחת הנרקיסים) .טקילה חייבת לעמוד על פי תקנים של מועצת הטקילה המקסיקנית , כדי שהמשקה יורשה להיקרא טקילה עליו להיות מיוצר במקסיקו ממחוז פדראלי שנקרא חליסקו שבירתו נקראת גוואדה לה חרה. לפי התקנים טקילה אמיתית מיוצרת ממינימום 51% צמח אגבה כחולה וחוזק אלכוהולי הנע בין 35-49% אלכוהול.

בלנקו

טקילה שקופה אשר לא עוברת התיישנות בחביות, לאחר הזיקוק עברה מהילה במים וביקבוק.

רפוסאדו

טקילה העוברת התיישנות של מינמום חודשיים בחביות עץ, צבעה זהבהב בהיר וטעמה מושפע מעט מנגיעות עץ אלון.

אנייחו

טקילה המתיישנת מינמום שנה בחביות עץ אלון, צבעה חום כהה (ככל שהטקילה מתיישנת זמן ארוך יותר בחבית, צבעה כהה יותר). בדר"כ רוב הטקילות העונות על הגדרת האנייחו, הן טקלות שיוצרו מ- 100% צמח אגבה.