ורמוט
הורמוט החל בכלל כטעות. קיסרי האימפריה הרומית אהבו לשתות יין כחלק מפולחן האלים, עד לשכרון חושים. הקיסר קליגולה שמר את היין בכדי חרס, אולם הוא החמיץ ואיבד מטעמו. כדי להציל את היין, המתיקו אותו בדבש והחמיצות נעלמה. כך נוצר הוורמוט הראשון. מאוחר יותר המתיקו אותו במי סוכר וכיום בתירוש ענבים. הרופא המפורסם היפוקרטס אהב להוסיף לענה ליין ולכן קראו ליין המר בשם "וינום היפוקרטום". את שמו הנוכחי הוא קיבל מהאנגלים, כשיבוש של המלה wormwood, שפירושה לענה, באנגלית.
ביאנקו
ורמוט המיוצר מענבים לבנים ומתובל בצמחים שונים. באיטלקית ביאנקו פירושו לבן, אך צבעו של המשקה זהבהב, טעמו מתוק. משקה זה שותים כאפרטיף בדר"כ על קרח ולימון. הביאנקו מאוד קליל באופיו ולכן כיף לשתות אותו צונן בימים חמים.
רוסו
ורמוט המיוצר מענבים אדומים, באיטלקית רוסו פירושו אדום. צבעו מתקבל מהתבלינים המושרים בו ומהענבים האדומים. טעמו מתוק עם רמיזות קלה של מרירות. כבד יותר באופיו מאשר אחיו הלבן "ביאנקו". אפשרות לשתות נקי או עם קרח ותוספות.
אקסטרה דרי
ורמוט המיוצר מענבים לבנים ומתובל בצמחים שונים. צבעו שקוף וטעמו יבש כיוון שכמעט אינו מכיל סוכר. משקה זה שותים כאפרטיף בדר"כ על קרח ולימון (האקסטרה דרי מהווה את אחד המרכיבים בקוקטייל המרטיני היבש).
רוסטו
גרסה זו קיימת רק בחברת מרטיני. מדובר בורמוט המשלב יינות אדומים ולבנים. טעמו משלב טעמים של ביאנקו ורוסו. יש בו מתקתקות עדינה וצבעו רוזה ומכאן השם רוסטו באיטלקית. מומלץ לשתות על הרבה קרח ודווקא עם פלח תפוז המשתלב מצויין עם המשקה. המלצה נוספת - לנסות לשתות עם ספרייט או משקה קל אחר.
אורנסיו
גירסה זו קיימת רק בחברת צינזאנו. ורמוט בטעם תפוז המשלב טעמי וניל. זוהי הגירסה הראשונה שהוציאה חברת צינזאנו, בנוסף לטעמים הבסיסים כמו: ביאנקו, רוסו ואקסטרה דרי. מצויין לשתות אורנסיו בקיץ עם קרח ופלח תפוז.