וויסקי
בשפה הגאלית נקרא: "אוסקו ווחה" הפך לוויסקין ובסוף לוויסקי המוכר כיום, פירוש למילה "מי חיים". הוויסקי יוצר לראשונה ע"י נזירים באירלנד ואז עבר לסקוטלנד, הנחשבת כיום למעצמת וויסקי מס' אחד בעולם. וויסקי מיוצר מדגנים שונים העוברים הנבטה,(ליתות), תסיסה, זיקוק והתיישנות בחביות עץ. את הוויסקי מחלקים לשתי קטגוריות: מאלט ובלנדד, מאלט וויסקי מיוצר רק משעורה ובלנדד מעירבוב של דגנים שונים.
מאלט
מאלט וויסקי עשוי מ 100% שעורה, בוויסקי זה אין שום דגן אחר בתערובת. כיום מאלט וויסקי מיוצר רק באירלנד, סקוטלנד ויפן. המאלט וויסקי הינו הוויסקי הראשון שיוצר ורק מאוחר יותר הומצא הבלנדד וויסקי. כיום יש מבחר גדול של מותגי וויסקי מאלט כל וויסקי מאופיין לפי האזור ממנו הוא מגיע, האופי מושפע מהאיזור, מקור המים וסוג החבית בה הוא מתיישן.
סינגל מאלט
סינגל מאלט - כיתוב זה, מופיע ברוב תוויות הוויסקי מאלט, פירוש המושג סינגל מאלט הינו: וויסקי אשר עורבב כולו באותה מיזקקה. רוב המאלטים המיוצרים בסקוטלנד נחשבים כסינגל מאלט, פרט למעטים שלא.
פיור מאלט
פיור מאלט - משמעות מושג זה: וויסקי אשר יוצר כולו משעורה. רוב המאלט וויסקי עונים להגדרה זו.
סינגל בארל
סינגל בארל - וויסקי אשר הגיע מחבית בודדת וממזקקה אחת, חביות אלה בדר"כ מכילות וויסקים מיוחדים. כל וויסקי היוצא מחבית יחידה מצויין עליו מספר סדרתי. בדר"כ וויסקים סינגל בארל משנים מיוחדות, ערכם יקר מאוד.
קאסק סטרייט
קאסק סטרייט - הגדרה זו נכונה לגבי וויסקי אשר התיישן בחבית וישר בוקבק ללא מהילת מים. בדר"כ חוזקו האלכוהלי של הוויסקי נע בין 50-55% אלכוהול, מכאן שמו "קאסק סטרייט" חוזק חבית.
בלנדד
בלנדד וויסקי הוא תערובת של מספר דגנים שונים, בין הדגנים: שעורה, חיטה, שיבולת שועל, שיפון, תירס ודורה. הסקוטים נוהגים לשלב בין גרין וויסקי למאלט וויסקי וכך יוצרים את הבלנדד. הסקוטים מקפידים על מינמום של מאלט האמור להיות בתערובת 15% והשאר דגנים שונים.בין מדינה למדינה סוג הדגנים ואחוזם משתנה בתערובת.החוזק הכהלי של הוויסקי בדר"כ נע בין 40%-50%.מספר הזיקוקים משתנה בין מדינה למדינה, בסקוטלנד מזקקים פעמיים ולעומת באירלנד שלוש פעמים לקבל וויסקי עדין יותר.
וויסקי בלנדד סקוטי
וויסקי בלנדד סקוטי מיוצר משעורה במינמום 15% והשאר דגנים שונים, הוויסקי משולב מזיקוק של מאלט וויסקי וגריין וויסקי. לאחר העירבוב בין שני הזיקוקים השונים מוכנס הוויסקי להתיישנות בחביות מינמום 3 שנים על אדמת סקוטלנד.
סטנדרט
וויסקי המתיישן בין 3-5 שנים, חלקם מעל גיל זה אך לא יותר מ 12 שנה התיישנות
בלנדד מובחר
וויסקי המתיישן מינמום 12 שנה בחביות
וויסקי בלנדד אירי
הוויסקי האירי מיוצר משעורה בדומה לשכנו הסקוטי, רוב הוויסקים באירלנד הם בלנדדים חוץ מאחוז קטן של מאלט וויסקי. גם אצל האירי מערבבים שני זיקוקים שונים , אחד של מאלט וויסקי והשני גריין אשר עובר תהליך זיקוק רציף. החוק דומה לעשיית וויסקי בסקוטלנד וקובע כי הוויסקי חייב להתיישן מינמום 3 שנים בחביות. הוויסקי האירי שונה משכנו הסקוטי בכך שהוא עובר זיקוק משולש המעדן את הוויסקי ובנוסף בתהליך קליית השעורה משתמשים בפחם ולא אדמת כבול, הנותן טעם פחמי למשקה.
סטנדרט
וויסקי סטנדרט מתיישן 3-5 שנים חלקם קצת יותר
בלנדד מובחר
וויסקי המתיישן מינמום 12 שנה ומעלה בחביות
וויסקי בלנדד אמריקאי
וויסקי אמריקאי מתחלק לשתי קטגוריות, אמריקאי ובורבון. בורבון הוא וויסקי המגיע מאזור בורבון בארה"ב ומרכז מספר מדינות, המוכרת ביותר היא קאנטקי. הבורבון חייב להיות מיוצר באזור זה ולהיות מורכב מ 51% תירס והשאר דגנים שונים. וויסקים אחרים בארה"ב אף עשויים משיפון.
סטנדרט
וויסקי אמריקאי סטנדרט מתיישן מינמום 4 שנים בחביות
מובחר
וויסקי אמריקאי מובחר מתיישן מינמום 8 שנים בחביות
וויסקי בלנדד קנדי
סטנדרט
וויסקי המתיישן 3-5 שנים חלקם קצת יותר
מובחר
וויסקי המתיישן מינמום 12 שנה בחביות.