ברנדי-קוניאק
הברנדי בא מהשפה ההולנדית brandewijn .פירוש המילה "ייש" יין שרף, יין שעובר תהליך זיקוק. היין עובר תהליך תסיסה ולאחר מכן זיקוק. לפני שהמשקה מתיישן בחביות הוא נקרא בצרפתית " או דה וי", מי חיים. אח"כ מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי למינימום 3 שנים. ברנדי וקוניאק הם מאותה משפחה, ההבדל היחידי שקוניאק חייב להיות מיוצר רק בצרפת בחבל קוניאק. על תווית הברנדי והקוניאק יצויינו שנים או אותיות שיתארו את מספר השנים של התיישנות המשקה בחביות. בדר"כ יציינו את הברנדי הצעיר ביותר בתערובת.
v.s
v.s - very speical - דרגה זאת מציינת כי הברנדי הצעיר ביותר בתערובת התישן בממוצע מינימום שלוש שנים. (בדרך כלל ממוצע השנים של התישנות הברנדי בקטגוריה זאת שנתיים וחצי עד ארבע וחצי שנים.)
v.s.o.p
v.s.o.p - very.supirior.old.pale - דרגה המציינת כי הברנדי הצעיר ביותר בתערובת התישן בממוצע כחמש שנים.
נפולאון
napoleon - דרגה המציינת כי הברנדי הצעיר ביותר בתערובת התיישן לפחות 7 שנים.
x.o
דרגה בה הברנדי הצעיר ביותר אמור להתיישן 6-10 שנים, אך רובם מתיישנים 20 שנה.
פארדיס
קוניאק השייך לחברת הנסי. בהחלט נחשב כאחד המשובחים תערובת הברנדים. מוערכת בין 75-100 שנה התיישנות. המשקה מורכב ומעניין ושמו מגיע מהמילה פארדייז (גן עדן).
לואי טרז
לואי טרז הינו קוניאק הדגל של חברת רמי מרטן, הקוניאקים המעורבבים בתערובת חלק בני מאה שנה, הזכוכית איכותית מאוד וטעמו של הקוניאק טעם קטפתי ומרקם עשיר. טוענים כי משקה זה היה מועדף ע"י לואי ה -13 ומכאן שמו.
רישאר הנסי
רישאר הנסי הינו קוניאק הדגל של חברת הנסי. מדובר בקוניאק המעורבב במספר סוגים איכותיים מאוד. חלק מהחביות כך מסופר בנות 150-200 שנה התיישנות. טוענים כי החביות הישנות ביותר הינם קוניאק, אשר החל להתיישן עוד בחייו של ריצארד הנסי. זכוכית הבקבוק עשויה מקריסטל באקרה.